kunstenaars   |   impressie   |   contact
Kunstenaars
Jos Ruis (Zutphen)

Sinds het begin van de eeuw actief als beeldhouwer. Onderricht door beeldhouwster/schilder Anne Brouwer. Zijn kunstobjecten zijn vaak combinaties van steen en brons met andere materialen, zoals glas, perspex, goudfolie.Naast beelden maakt hij ook digitale schilderkunst en experimenteert recentelijk met glasgiet kunst.

 
Tanja Blekkink (Zutphen)

Onderricht door beeldhouwster/schilder Anne Brouwer. Vloeiende, vaak vrouwelijke vormen kenmerken haar beelden. Naast diverse torsen heeft Tanja ook een serie schelpen en dieren figuren gemaakt in verschillende kleuren en steensoorten. Naast beelden in steen maakt Tanja ook beelden in brons en experimenteert ze recent met het maken van glasgiet kunst.

 
Heidi Caillard (Frankrijk)

Heidi Caillard studeerde aan de Academie des Beaux Art en de Ecole de Céramique in Lausanne.In 1962 verhuisde zij naar het dorp Blauzac in Frankrijk waar ze haar keramiek maakte en verkocht in haar eigen galerie.

Haar meest bekende object is de Pintade (parelhoender) die inmiddels bekend is onder de naam « Pintade de Lussan ».De Pintade werd geïnspireerd door de parelhoenders in haar tuin in Blauzac.

 
Marry Buiks [Bodegraven]

Marry Buiks omschrijjft zijn werken als volgt :

"Mijn glasobjecten zijn gemaakt door middel van glasfusing. Dat is een techniek waarbij stukjes of repen glas worden samengevoegd door ze gedeeltelijk te versmelten.

In mijn grote glasobjecten gebruik ik vaak bladgoud. In Thailand zag ik de Thaise bevolking dit flinterdunne edelmetaal op beelden wrijven om geesten gunstig te stemmen of in de hoop dat een wens in vervulling zou gaan.

Door bladgoud aan een kunstwerk toe te voegen hoop ik dat voor de eigenaar van het object een wens in vervulling zal gaan".

 
Ina Molenkamp (Beekbergen)

Ina Molenkamp maakt prachtige sierraden van halfedelstenen en van glas. Geinspireerd door de antieke Tibetaanse weefkunst, creeert zij unieke colliers. Uniek omdat ze alle qua presentatie van elkaar verschillen. Niet alleen in kleur, maar ook in soort, passend bij vele momenten in het leven.

 
Ana Lucia Amézquita (Colombia)

Ana Lucia is opgeleid als architect aan de Javeriana Universiteit in Bogota, Colombia en studeerde aansluitend kunst in het atelier van David Manzur eveneens in Bogota. Naast haar werk als architect maakt Ana Lucia schilderijen en beelden die inmiddels ook buiten Zuid Amerika geexposeerd worden.

 
Marjan Smit (Eindhoven)

Marjan Smit studeerde aan de kunstacademie Artibus in Utrecht en maakt voornamelijk grafieken en glasobjecten. Haar etsen drukt ze af in haar atelier in Eindhoven, haar glaskunstwerken worden gegoten in het glasatelier van Tetterode in Amsterdam en in het Glazen Huis in Lommel (B). Haar beeldtaal is in beide kunstvormen vergelijkbaar en zeer herkenbaar.

 
Micke Johansson (Zweden)

Micke Johansson (1972) groeide op in het gebied in Zweden dat bekend is als het Glasrijk. Op zijn 24e was hij een van Zweden's jongste meester glasblazers. Hij opende in 2011 zijn eigen glasatelier thuis in z'n boerderij net buiten Orsjö.

 
Bertil Vallien (Zweden)

Bertil Vallien is Zweden's meest bekende glaskunstenaar en ontwerper. Hij geniet wereldwijde faam, ontving vele prijzen en zijn werken worden getoond in toonaangevende musea in de wereld. Bertil Vallien werkt in de Afor glasfabrieken in Zweden, waar sommige medewerkers hem al tientallen jaren helpen bij het realiseren van zijn werken . Hij is vooral bekend om zijn glas-in-zand gegoten werken.

 
Tommy Singer (USA, 1940-2014)

Tommy Singer (1940-2014) wordt gezien als een van de grootste indiaanse [Navajo] zilversmeden van onze tijd. Zijn sieraden zijn handgemaakt, uniek en zeer herkenbaar door zijn kenmerkende stijlelementen. Het zijn inmiddels begeerde objecten voor verzamelaars en liefhebbers. Tommy Singer gebruikte in zijn sieraden vaak gelaagde combinaties van zilver en goud, aangevuld met halfedelstenen.

 
Art Gallery Diesselweerd
Vierakkersestraatweg 6
7207 DH Zutphen [NL]
volg ons:
nieuws

09 December 2018
Een mooi artikel in het VIND Magazine (#32)

 
04 November 2018
Nieuw werk van Marjan Smit

 
22 Oktober 2018
Nieuw : werken van Ada Breedveld in de galerie

 
bekijk volledige nieuws overzicht>